procedurefout

procedurefout

‘Foutje’ bij procedure onteigening woning

Brabants Dagblad dinsdag 12 mei 2009 | 10:50

HEUSDEN – Vanwege een procedurefoutje gaat de gemeente Heusden het plan voor de onteigening van een woning in de Robrechtstraat in Oudheusden opnieuw ‘ter inzage’ leggen.
Het plan om te gaan onteigenen heeft van 30 juni tot en met 11 augustus 2008 al een keertje ter inzage gelegen. Maar dat is ‘pas’ op 2 juli in het plaatselijke weekkrant gepubliceerd. Toen de bescheiden dus al enkele dagen op het gemeentehuis voor het publiek beschikbaar waren. Dat procedurefoutje zou een Koninklijk Besluit in de weg kunnen staan.

Mede omdat het volgens de gemeente nog steeds niet is gelukt met de eigenaar van de woning tot overeenstemming te komen, is besloten de stukken nog een keer ter inzage te leggen.

Overigens verwacht de gemeente niet dat de voortgang van het plan Castellum in Oudheusden daarmee in gevaar komt. De Raad van State in Den Haag had al beslist dat de gemeente Heusden en woningcorporatie Woonveste konden beginnen met de sloop van de achtendertig huizen aan de Robrechtstraat, de Suibertusstraat, de A.Loeffstraat en de Verolmestraat. Op die plek komt nieuwbouw. De naoorlogse huizen worden vervangen door vierenveertig woningen en appartementen in een toren, het Castellum.

De gemeente Heusden heeft met alle bewoners van de sloophuizen een regeling kunnen treffen. Op de ene bewoner na in de Robrechtstraat. Hij geeft aan ‘tot het eind te blijven doorvechten’ voor het behoud van zijn huis in Oudheusden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: