offer

H.P.T.M. Willems: make him an offer he can’t refuse 

J.N. Baalbergen van Bestuurlijke en Juridische Zaken van het Ministerie van VROM tijdens het telefoongesprek op 1
december 2008:
Deze verlaging is ongepast. De uiteindelijke beslissing over de hoogte van de vergoeding is aan de rechter. Daar hoeft de gemeente Heusden niet op vooruit te lopen.

Unsurprisingly Mayor H.P.T.M. Willems is upset with me because I dared to defend my property rights in The Council of State (Dutch: Raad van State). On October 13Th 2008 drs. H.P.T.M. Willems has send me a letter with a final offer which is much lower than he offered me two weeks before that time. While he is inviting the mayor of Otjiwarongo to Heusden and making great charity proposals to Namibia I can not help being sceptical about this charity. Is it because he wants to help the people of Namibia or is it because he wants to travel to Namibia and let the people of Heusden pay?

Quatro Expertise rapport 


 
Heusden woedend over stopzetten subsidies voor Otjiwarongo woensdag 22 december 2010 | 13:25 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 22 december 2010 | 13:27 Tekstgrootte VLIJMEN – Heusden is boos en verontwaardigd over het besluit van de Tweede Kamer om abrupt de geldkraan dicht te draaien voor projecten in onder meer Otjiwarango (Namibië). Projecten waar de gemeente zich al jaren met succes voor inzet dreigen nu op niets uit te gaan lopen. Heusden zoekt manier om de projecten in Otjiwarongo alleen te gaan financieren, maar daar is naast de 43.000 euro die Heusden er al in steekt, nog eens 80.000 tot 90.000 euro voor nodig.  

 
Geplaatst op 2006-11-21 11:09:31

OTJIWARONGO: In de gemeente Otjiwarongo in Namibie is een straat vernoemd naar de heer Willems, burgemeester van Heusden. Dat gebeurde vorige week tijdens een werkbezoek van de burgemeester samen met enkele raadsleden en ambtenaren uit Heusden. De delegatie is op bezoek vanwege het 100-jarig bestaan van Otjiwarongo. Deze Afrikaanse gemeente is een partnergemeente van Heusden. 

Door een straat te vernoemen naar burgemeester Willems wil Otjiwarongo haar waardering uitspreken voor de jarenlange hulp die zij van Heusden ontvangt. Naast burgemeester Willems kreeg ook de onlangs vertrokken ambtenaar Bert Jansen een straat naar zich vernoemd. Vanuit de gemeente Heusden was Jansen leider van het project Otjiwarongo. De straatnamen werden vernoemd tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de Afrikaanse gemeente. In de aanwezigheid van verschillende hoge politici en diplomaten werd het belang van de samenwerking en de waardering voor de hulp naar voren gebracht.

Tot grote verbazing van de Heusdense delegatie werden zij vorige week ontvangen op het kantoor van voormalig president en grondlegger van Namibi?, Sam Nujoma. In een gesprek met de delegatie benadrukte Nujoma de sterke band met Nederland, die al ontstond tijdens de strijd tegen discriminatie in de jaren 70. De oud-president ziet de samenwerking tussen Heusden en Otjiwarongo als voorbeeld van een verdere samenwerking in de ontwikkeling van Namibi?. 

De delegatie uit Heusden vertrok vorige week maandag naar Otjiwarongo. In de loop van deze week keren zij terug naar Nederland.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: