krant

Raad voor de Journalistiek 2009

De media (krant, radio en TV) zijn een machtig medium om de mensen op een hoger plan te brengen (wijzer te maken). De droeve werkelijkheid is veelal het tegenovergestelde: ze overladen ons met niet relevante non-informatie. De media zetten mensen veelal door tendentieuze berichtgeving op het verkeerde been. Werkelijk relevante en interessante informatie wordt ons veelal door de media onthouden, vaak zelfs bewust! prof. dr. H.C.M. de Swart 

Goes, 24 september 2009

Onze ref.: 104206/80647/LB

Inzake: van Uden/Gem. Heusden

Geachte Heer Beerens,

Om aan alle onduidelijkheid een einde te maken deel ik u namens de heer Van Uden het navolgende mede.

In het verleden heeft de heer Van Uden de gemeente diverse alternatieven aangeboden, waardoor hij op eenvoudige wijze zou kunnen meewerken aan de onteigening. Beide alternatieven waren voor hem acceptabele alternatieven voor de woning die hij thans bewoont.

Door de gemeente zijn echter deze voorstellen van de hand gewezen. Om deze reden dat de gemeente publiekelijk met vermelding van naam etc. heeft kenbaar gemaakt dat de heer Van Uden niet tot overleg bereid zou zijn, ik verwijs u in dit verband naar de publicatie in het Brabants Dagblad, is een overleg op dit moment niet geindiceerd, noch meent de heer Van Uden dat hij daartoe nog langer gemotiveerd is als gevolg van de berichtgeving van de gemeente in het Brabants Dagblad.

Wij blijven derhalve in afwachting van de formele beslissingen van de gemeente Heusden.

Inmiddels verblijf ik,

Met vriendelijke groet,

mr. R.L.H. Boas

Adriaan van Mierlo dicteerde de journalisten in juni 2008. Zelfs na een waarschuwing van de Raad voor de Journalistiek neemt de krant alles letterlijk van de wethouder over zonder wederhoor van mijn kant. 

Waalwijk, 23 juni, 2008,

Beste Ronald van Uden,

Op 30 mei jl. hebben wij naar aanleiding van een gesprek met de Heusdense wethouder Adriaan van Mierlo gepubliceerd over de plannen van de gemeente Heusden met Oudheusden. In dat gesprek kwam naar voren dat een huis in de Robrechtstraat dat op de nominatie voor sloop staat, nog geen gemeentelijk eigendom is. En dat Heusden daar volgens Van Mierlo een onteigeningsprocedure voor wil starten.

In onze publicatie staat letterlijk: ‘Het college wil verder met het plan dat Castellum Oudheusden heet en start daarom een onreigeningsprocedure voor die woning.’ Taaltechnisch staat hier niet wanneer -het moment- waarop Heusden die procedure start. Dat kan vandaag, volgend jaar etc. Heusden start die procedure alleen op het moment dat geconcludeerd moet worden dat onderhandse aankoop niet meer tot de mogelijkheden behoort. Aan het einde van het verhaal staat zelfs dat het college los van de onteigeningsprocedure nog steeds tot overeenstemming met de eigenaar van het pand in de Robrechtstraat probeert te komen.

Dit verhaal bracht ons op het idee dat U wellicht ook Uw kant ook Uw verhaal aan ons kwijt wilde. Wij hebben die vraag aan U gesteld. Daarbij hebt U ons duidelijk gemaakt daar geen prijs op te stellen. Dat respecteren wij. In de publicatie over Castellum hebben wij ook Uw naam niet genoemd. Kortom, het is ons niet duidelijk wat U nu van ons verlangt. Want of de provincie nu wel of niet haar zegen over een plan geeft, dat zult U zelden of nooit in onze verhalen lezen. En waar het gaat over een publicatie in de Heusdense Courant verwijs ik U graag naar de redactie van die krant omdat die geheel autonoom en los van het Brabants Dagblad opereert,

hoogachtend,

Frans van Halder
Verslaggever
Brabants Dagblad

http://www.rvdj.nl/2009/68

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: